OVER ONS

ONS WIJNVERHAAL

Echtgenoot Jo Pionet droomde al jarenlang van zelf wijn maken. Daarom wou ik hem een duwtje in de rug geven: ik contacteerde alle wijnboeren van het Hageland als verrassing voor zijn 50e verjaardag. Ik kon het nauwelijks geloven maar al deze wijnboeren stonden meteen klaar om te helpen! En zo plantten wij in de lente van 2013 met de hulp van vrienden, familie en wijnboer Lucien, 250 wijnstokken in het Pachthof van de 7 Slapers. Stap voor stap gaf wijnboer Lucien zijn know-how door aan Jo en uiteindelijk bottelde Jo in 2015 zijn allereerste Dornfelder-wijn. Ter ere van ons fijne dorp Meerbeek kreeg hij de naam ‘Cuveé Antoine de Mierbeik’. Intussen is zijn enthousiasme alleen maar gegroeid. Hij blijft experimenteren en sinds 2018 maakt Jo wijn van druiven uit 2 domeinen: DOS FINCAS.

WIJNGAARD IN CATALONIE

Na een mislukte oogst in 2016 rijpte het idee om een wijngaard aan te kopen in het buitenland. Zo kwamen we terecht in Catalonië, in de wijnstreek van de Montsant waar wij onze Grenache en Syrahdruiven laten verzorgen door ‘onze’ boer Albert.

De kwaliteit van de druiven en de wijn van de Montsant wordt bewaakt door de DENOMINACIÓ D’ ORIGEN D.O. Montsant. Deze kwaliteitsregulator legt zeer strikte kwaliteitsregels op waar ook onze Spaanse wijngaard aan moet voldoen. Daarom kregen wij het kwaliteitslabel D.O. Montsant en we zijn er fier op!

Onze Catalaanse oogst gaat grotendeels naar de coöperatieve Celler Masroïg, 8 km verderop. Het dorpje Masroïg  telt zo’n 500 inwoners waarvan er 200 coöperanten meewerken als coöperant. Zo kunnen de lokale wijnboeren en het hele dorp leven van deze wijnen. Elk jaar komt een klein deeltje van de druiven naar Kortenberg waar Jo telkens opnieuw experimenteert met onze druiven van hier en van ginder.

Jo_wijnmaker_#010

Wijnmaker Johan Pionet in actie

DE VOLGENDE STAP: VAKANTIE OP EEN WIJNDOMEIN

Het gaat nog even duren, maar op termijn zal het mogelijk zijn om onze woning te huren voor vakantie. Dit jaar worden het zwembad en de tuin aangelegd en ook de kamers worden opgefrist. Wijngaarden in de buurt

Goedestraat 37, 3078 Meerbeek (KORTENBERG) 0471-823 841 hedwig.jenaer@zevenslapers.be PER FLES AANKOPEN - ALLES IN VOORRAAD -THUISLEVERING MOGELIJK
nl_NLDutch
%d