CAVA – Soler Jové Brut Reserva, 11,5 % vol. – 11,35 euro

Cava van een familiebedrijf met de typische Macabeo-druiven Xarel-lo en Parellada. Verfijnd en delicieus aperitief met zijn fijne bubbels en lichte toetsen van appelen, citrus en kruisbessen.
————————————————-
VERMOUT – aperitief & digestief

Vermout is een versterkte wijn, op smaak gebracht met minimaal 50 aromatische planten en kruiden. Elke boer in de buurt van Reus heeft zijn eigen geheime recept (!)
Catalaanse serveertip (afgekeken van de plaatselijke terrasjes): men neme een breed glas gevuld met ijs, aangevuld met vermout, een groene gevulde olijf op een cocktailprikker en een half schijfje sinaasappel. CHEERS! Na heel wat proeven, kozen wij voor YZAGUIRRE, met deze 3 varianten:
- Vermout – Yzaguirre Rosado, 15% vol. – 17,85 euro/liter
Licht en kruidig aperitief. Lekker met veel ijs, een groene olijf op eencocktailprikker en een schijfje sinaasappel.
- Vermout – Yzaguirre Rojo, 15% vol. – 17,85 euro/liter
Kruidig en volgens authentiek recept. Lekker met veel ijs en een schijfje sinaasappel, als smaakmaker in cocktails of verrassende toets bij een voorgerecht met paté.
- Vermout – Yzaguirre Reserva,18 % vol. – 20,75 euro/liter
Stijlvol aperitief of digestief, houtgerijpt . Lekker puur of met ijs.